Αεραθλητικές Πτήσεις: Επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς με προϋποθέσεις

 

Κατόπιν επικοινωνίας και ενημέρωσης της ΕΛΑΟ από την ΥΠΑ σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Το καθεστώς πτήσεων όλων των πτητικών μέσων επανέρχεται στο προηγούμενο καθεστώς. Έτσι, παύει να ισχύει ο περιορισμός των πτήσεων μόνο solo ή με safety pilot και κάθε πτητικό μέσο μπορεί να ίπταται με τους επιβαίνοντες που ορίζει ο κατασκευαστής του.
  2. Οι επιβαίνοντες σε όλα τα πτητικά μέσα θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου και γάντια ενώ θα πρέπει να γίνεται τακτική απολύμανση των πτητικών μέσων και να τηρούνται οι οδηγίες των υγειονομικών αρχών.
  3. Οι ιπτάμενοι είναι υποχρεωμένοι μαζί με το πιστοποιητικό υγείας τους (Medical Certificate) να έχουν υπογεγραμμένη και την υπεύθυνη δήλωση της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf) με απάντηση ΟΧΙ και στις τρεις ερωτήσεις, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Αν έστω και σε μία ερώτηση υπάρχει απάντηση ΝΑΙ ο ιπτάμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον ΑΜΕ του. Η προηγούμενη απαίτηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Αεραθλημάτων της ΓΓΑ για αποστολή της δήλωσης στον ΑΜΕ και λήψης επιβεβαίωσης δεν υφίσταται πλέον. 
replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords